Gezi Davası'nda 5 tahliye

Gezi Direnişi sonrası açılan ikinci davada tutuklu yargılanan 5 kişi daha tahliye edildi. Kararla birlikte İzmir'de açılan davalarda tutuklu yargılanan kalmadı.

Gezi Davası'nda 5 tahliye

Sol Haber Portalı'nda yer alan habere göre; Gezi Parkı eylemleri sonrasında düzenlenen operasyonların ardından açılan ikinci davada tutuklu yargılanan 5 kişi tahliye edildi. Böylece İzmir'de açılan, Gezi davalarında tutuklu sanık kalmadı.

İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahla katılarak ihtara rağmen dağılmama, görevi yaptırmamak için direnme, terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek iddialarıyla suçlanan ve haklarında 17'şer yıla kadar hapis istenen Faruk Erdoğan, Hicri Selviler, Miraç Vayiç, Mehmet Barışcan Yalçın ve Ulaş Arslan tahliye oldu. Tutuklular, eylemlerinin demokratik taleplerini gösterdiği ve meşru olduğunu belirterek tahliye talebinde bulunmuştu. Mahkeme heyeti 5 kişi için yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Kararın ardından tahliye edilenlerin yakınları, "Her yer Taksim her yer direniş" ve "Taksim direnişimiz sürecek" sloganlarını attılar.

Gezi Direnişi sonrası İzmir'de açılan davalarda 50 kişi tutuklanmıştı. Ayrı ayrı görülen davalardaki tüm tutuklular son kararla birlikte tahliye edilmiş oldu.

ulusalkanal.com.tr

tahliye izmir Gezi Direnişi gezi davası