Tipik bir kumpas davası!

Öcalan'ı sorgulayan komutan Hasan Atilla Uğur'un da sanık yapıldığı Kızıltepe'deki davanın daha ilk günden kumpas olduğu ortaya çıktı. İddianame, gizli tanık Aydos'un Ergenekon davasında çürütülen ifadelerine dayandırıldı. Gizli Tanık Aydos, ise şu anda cezaevinde olan, geçmişte birçok suçtan hüküm giyen bir mahkum.

Apo'yu İmralı'da sorgulayan komutan emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un sanık yapıldığı Mardin'deki faili meçhul davasının kumpas soruşturmalarının parçası olduğu anlaşıldı.

Davanın, tek dayanağı tıpkı Ergenekon davasında olduğu gibi bir gizli tanık. Hatta, bunun da ötesinde Ergenekon davasında kullanılan bir gizli tanık. Adı; gizli tanık Aydos!

Gizli tanık Aydos'un ifadeleri Ergenekon davasında bir çok suçlamaya dayanak gösterildi. Çoğu, Albay Hasan Atilla Uğur'la ilgiliydi. Bütün iddiaları soyut olaylara dayanıyordu. Hepsi tek tek çürütüldü.

Aydos'un kimliği kısa sürede deşifre oldu. Ergenekon kumpasının savcısı Zekeriya Öz Maltepe Cezaevi'ne gitmiş, birçok adi suçtan mahkum olan bu kişiyi gizli tanık yapmıştı.

Albay Uğur'un avukatı Murat Bülent Hattatoğlu, iddianamede, tek bir somut delil olmadığını söyledi. İddianamenin hazırlanma amacını ise "açılım süreci" ve "TSK'yı yıpratmak" olarak açıkladı.

Hattatoğlu, faili meçhul cinayetler ve şehitlerle ilgili 15 PKK yöneticisi hakkında suç duyurusu yaptıklarını hatırlattı.

HABER: DENİZ ADALI

KAMERA: MEVLÜT AYDOĞAN

ulusalkanal.com.tr