Hakurk bölgesine hava harekatı düzenlendi, 6 hedef imha edildi

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesine hava harekatı düzenlendi, 6 hedef imha edildi. Güvenlik güçleri, 23 kilometrelik alanı teröristlerden temizledi, toplamda ise 131 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Hakurk bölgesine hava harekatı düzenlendi, 6 hedef imha edildi

PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki varlığını bitirmek için süren operasyonda önemli başarılar elde ediliyor.

Özellikle Hakurk kampı sürekli bombalanıyor. Son olarak bölgedeki 6 PKK hedefi daha yerle bir edildi.

PKK’nın sözde kamplarına yönelik 11 Mart’ta başlatılan hava destekli operasyonda örgütün gücü kırıldı. Teröristlerden temizlenen Hakurk’ta örgütün Armuş, Avaşin Basyan ve Kani Rash’da kamp olarak kullandığı alanlara Mehmetçik üs bölgeleri kurdu.

Irak sınırında 23 kilometrelik alanı teröristlerden temizleyen Mehmetçik, açtığı ve halen yapımı devam eden yeni yollarla bu üsleri hem birbirine hem de Türkiye’ye bağladı.

Operasyonda şu ana kadar 131 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda patlayıcı, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Teröristlerden temizlenen alanlarda tarım ve hayvancılık faaliyetinde bulunan bölge halkı, Mehmetçik’e teşekkür ediyor.

Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesindeki 2 bin 550 metre rakımlı Sera Batin Tepe Üs Bölgesi'nde görevli Mehmetçik, Türkiye sınırını gözetim altında tutup, teröristlerin yurda sızmalarına karşı etkin mücadele yürütüyor.

Mehmetçik, PKK'lı teröristlerin saldırı ve taciz ateşlerine anında ve misliyle karşılık vererek, bölgedeki etkinliğini artırıyor.

Ayrıca Mehmetçik, terörle mücadelede çoğu yerli ve milli olan son teknoloji cihazlarla savunma araçları kullanıyor. Bunlardan özellikle insansız hava araçları, teröristlerin korkulu rüyası haline geldi.

Mehmetçik kullandığı, drone “Serçe 3”, Milli Piyade Tüfeği “MPT-76”, “Zırhlı Muharebe Aracı, 7/24 gözetleme yapan “ASIR”, lazer hedef işaretleme cihazı “Engerek” ve çeşitli termal kamera ve savunma silahlarıyla sınırda adeta kuş uçurtmuyor.

ulusal.com.tr