Barzani'nin 'bağımsızlık' açıklamasına Irak'tan tepki: Barzani'nin gerçekleşmeyecek rüyasıdır

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin "bağımsızlık" açıklamasına bir tepki de Irak’tan geldi. Ulusal Kanal’a konuşan Irak Nuceba Hareketi Sözcüsü Haşim el Musevi, Barzani'nin bağımsızlık çıkışını "çaresizlik göstergesi" olarak yorumladı. El Musevi, ülkesinde yaşanan son gelişmelere ilişkin de dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Barzani’nin “bağımsızlık” çıkışına Irak’ta sahada ve siyasette etkin gruplardan onan Irak Nuceba Hareketinden tepki geldi.

Resmi temaslarda bulunma üzere İranın başkenti Tahran’da basın toplantısı düzenleyen Irak Nüceba Hareketi sözcüsü Haşim el Musevi, ülkesindeki gelişmelere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AL MUSEVİ: SONUÇSUZ BİR NİKAH PEŞİNDE KOŞUYOR

Irak Başbakanı Abadi'nin ABD Başkanı Trump ile telefon görüşmesi ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr'in ziyaretini de değerlendiren Musevi, Bağdat'ın sonuçsuz bir nikah peşinde koştuğunu vurguladı.

Musevi, Irak yönetimini bölge gerçeklerini göz önünde bulundurarak siyaset üretmesi için uyardıktan sonra “Bu tavrı gösteremeyen her girişim beyhudedir” diye ekledi.

Toplantının ardından Ulusal Kanal’ın sorularını yanıtlayan Irak Nüceba Hareketi sözcüsü, Barzani’nin “bağımsızlık” çıkışına tepki gösterdi.

"BARZANİ'NİN GERÇEKLEŞMEYECEK RÜYASIDIR​"

"Bu açıklama onun infialde olduğunun ispatıdır. Barzani'nin düşüncesi asla gerçekleşmeyecek çünkü başta Kürtler olmak üzere Iraklıların tümü buna karşıdır. Şunu ifade etmek isterim ki; Barzani yönetimi ekonomik olarak oldukça sıkıntıdadır ve bu sıkıntıların altından kalkamayacaktır. Bizce “Bağımsızlık” Barzani'nin hiçbir zaman gerçekleşmeyecek rüyasıdır"

Irak'ın etkin örgütlerinden olan Nuceba hareketi, kontrol ettiği bölgeden ABD askerlerinin geçmesine izin vermemiş, Şam hükümetinin talep etmesi halinde Suriye'de terörle mücadele için görev alacaklarını açıklamıştı.

HABER/ KAMERA: YAKUP ASLAN

ulusalkanal.com.tr

ırak barzani bağımsızlık