Erdoğan ve Putin'den önemli açıklamalar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Ankara'ya geldi

Erdoğan ve Putin'den önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu;

"Bu yıl içinde değerli dostum ile beşince kez bir araya geliyoruz. Bakanlarımız Rus mevkidaşları ile görüşüyor. İkili münasebetlerin güçlenmesi önemli. İki ülke olarak konsey toplantılarına önem veriyoruz. Önümüzdeki konsey toplantısında Putin'i tekrar ağırlayacağız.

Daha önce 100 milyar dolar gibi bir hedef belirledik. İkili ilişkilerimizde önemli konulardan biri de enerji. Türk Akımı ve Akkuyu projelerine önem veriyoruz. Bugün bazı aksamaları görüştük. Bugün Irak ve Suriye konularını mütalaa ettik. Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünde hemfikiriz.

IKBY'deki referandumun hiçbir meşruiyeti yoktur. Kişisel, kısa vadeli çıkarlar uğruna hiçkimsenin bölgeyi tehlikeye atmaya hakkı yoktur. Referandum sonrası hassas dönemde, IKBY'nin daha vahim hatalar yapmasının önünde geçmeliyiz. Değerli dostum Putin ile Suriye'ye ilişkin güncel görüşmeleri ele aldık. İdlib'e yönelik çalışmalarımızın yoğun bir şekilde sürdürmesi kararı aldık.

Cenevre'deki siyasi süreçten memnuniyet duyuyoruz. Bundan sonraki süreci arkadaşlarımız ile sürdüreceğiz."

Putin: Erdoğan'ın girişimleri ve iradesiyle önemli bir başarıya imza attık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı ortak basın toplantısında, Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri oluşturulmasının Cenevre sürecine önemli ivme kazandırdığını söyledi.

Putin, Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri oluşturulmasının zor olduğunu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleri ve iradesiyle önemli bir başarıya imza attıklarını belirtti. Suriye'de krizin ve sorunların çözülmesi konusunda anlaştık. İkili ticari ilişkilerimizi değerlendirdik.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ni kısa süre içinde devreye sokmak için çalışmalar yapıyoruz

Putin tayyip erdoğan