PKK'ya darbe

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı devam ediyor. İlçede yasak boyunca toplam 18 PKK'lı öldürüldü. Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2 mahalle için ilan edilen sokağa çıkma yasağı sona erdi. Gece boyu süren çatışmalarda ise 5 PKK'lı öldürüldü.

PKK'ya darbe

PKK diğer illerde olduğu gibi Nusaybin'de de kaybetmeye devam ediyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 13 Kasım'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak süresince 100'den fazla hendek kapatıldı, bombalı tuzaklar imha edildi. Toplam 18 PKK'lı öldürüldü.

Teröristlerin karagah olarak kullandığı bazı binalar ile bir cami de temizlendi.

Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde ise 2 adrese baskın yapıldı. Toplam 7 kişi gözaltına alındı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2 mahalle için ilan edilen sokağa çıkma yasağı ise saat 06.00’da kaldırıldı.

Gece boyunca süren operasyonlarda çatışma çıktı. PKK'lıların barikat olarak kullandığı 10 araç kullanılmaz hale geldi. Bazı ev ve işyerleri kurşunların hedefi oldu. Valilik operasyonlar sırasında 5'PKK'lının öldüğünü açıkladı.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, PKK'dan kaçtıktan sonra ihbar üzerine yakalanan tutuklu sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açıldı.

İddianamede, Özgür Ö.'nün terör örgütünden kaçış nedenleri yer aldı. Özgür Ö. ifadesinde "Kırsalda yönetim kadroları daha iyi şartlardayken, bizler daha mahrum bir şekilde yaşıyorduk. Çatışmalarda bizler öne sürülüyorduk. Arkadaşlarımızın yanımızda vurulması, yaralanması durumunu üstlerimize bildirmemize rağmen yardımcı olmamaları zoruma gitti. Örgüte katıldığım için pişman oldum" dedi.

Tutuklu sanık Özgür Ö. hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

ulusalkanal.com.tr

pkk operasyon mardin darbe