İşte küfürbaz Vali'nin sicili

Vatandaşa galiz küfür eden Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un künyesi kabarık. işte onlardan sadece biri. Vali Coş, Başbakan Erdoğan'ın aklandığı yolsuzluk dosyalarının Başmüfettişiydi.

Vadandaşa küfereden Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş'un arşivlerdeki kayıtları oldukça kabarık.

Türkiye Hüseyin Avni Çoş ismini ilk kez, Başbakan Erdoğan'ın akbil ve yolsuluk dosyalarını kapatan Mülkiye Başmüfettişi olarak duydu.

İlerleyen dönemlerde Avni Çoş, müfettişlikten Valiliğe terfi edildi. Görev yaptığı illerde de "Ben hükümetin valisiyim" demesiyle ün saldı.

1959 Isparta Eğirdir doğumlu Vali Coş, 2005- 2009 yılları arasında Kırklareli'nde, 2009-2010 yılları arasında da Aydın'da görev yaptı. Gittiği her yerde agresif ve geçimsiz tutumları yüzünden "istenmeyen adam" ilan edildi.

Aydın Valisi iken, AKP'nin açılım politikasına tepki için asılan "Sen açıldıkça analarımız ağlıyor" pankartını toplatması ortalığı karıştırdı. Yine o dönemde 30 Ağustos törenine geç katıldı, kendine sitem eden CHP Milletvekili Fatih Atay'a hakaret etti.

Hüseyin Avni Coş ismi 6 ay önce ise yasadışı dinleme skandalıyla gündeme geldi. Dinleme iddiasını gündeme getiren isim yine AKP'nin Adana Milletvekili Ali Küçükaydın oldu. 2 sayfalık bir mektupla İçişleri Bakanı Muammer Güler’e şikâyet edilen Coş'un müfettişler tarafından soruşturulması istendi.

ulusalkanal.com.tr

10 kasım adana muammer güler avni cos gavat