''Kabul edilirse Silivri boşalır''

Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden yargılamasıyla ilgili, AKP'nin içinden önemli bir çıkış geldi. Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, "Barolar Birliği’nin önerisi yargı yoluyla örtülü aftır. Küçük, büyük herkes çıkar, Silivri boşalır" dedi.

''Kabul edilirse Silivri boşalır''

Başbakan Erdoğan'ın, yeniden yargılama ile ilgili düzenlemeye gideceklerini açıklamasının ardından AKP'nin içinde rahatsızlıklar da başladı.

İlk çıkış, AKP Sakarya Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün'den geldi. Üstün, Türkiye Barolar Birliği girişiminin "yeniden" değil "sıfırdan" yargılamayla sonuçlanacağını iddia etti.

Üstün'e göre, yeniden yargılama tahliyeleri de beraberinde getirecek. "Küçük, büyük herkes çıkar" diyen Üstün, Silivri'nin tamamen boşalacağını kaydetti.

Üstün yeniden yargılama yerine de, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru ve AİHM aşamalarını önerdi. Ayhan Sefer Üstün, "Bu davalar alacak-verecek davası değil. Kurşun gibi ağır davalardır. Demokrasi, insan hakları, özgürlükleri tehlikeye atan darbe suçlarının cezasız kalma ihtimali yüksek" dedi.

Üstün, önerilerin kabul edilmesi durumunda Ergenekon gibi devam eden davalarının sil baştan görülmeye başlanacağını, bu dosyaların Dev-Sol davası gibi 20-30 yıl devam ederek yargıda kısır döngü olacağını savundu.

ulusalkanal.com.tr