Süper Kupa Atiker Konyaspor'un!

Süper Kupa, Atiker Konyaspor'un oldu ancak yaşanan olaylar maçın önüne geçti. Yeşil-beyazlılar, Samsun'daki karşılaşmada Beşiktaş'ı 2-1 yendi ve tarihinde ilk kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Maçta yaşanan skandalların ardından ise İçişleri Bakanlığı, olayları incelemek için müfettiş görevlendirdi.

Süper Kupa Atiker Konyaspor'un!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun bir numaralı kupası sahibini buldu. Atiker Konyaspor Beşiktaş'ı yenerek Süper Kupa'yı kazandı. Maçta yaşanan olaylar ise futbolun önüne geçti.

Skandal maç sonrası İçişleri Bakanlığı'ndan da bir hamle geldi. Bakanlık, olayları incelemek üzere müfettiş görevlendirdi.

İçişlerinden yapılan açıklamada, statlarda özel güvenliğe polis ve jandarma takviyesinin olacağı belirtildi.

Bu konu ile ilgili çarşamba günü İl Spor Güvenlik Kurulları toplanacak. Toplantıda ek güvenlik tedbirlerinin alınması karara bağlanacak.

Peki süper kupa gecesi neler yaşandı?

Passolig uygulanmadı. Güvenlik önlemleri yeterince alınmadı. Taraftarlar yeterince üst aramasından geçirilmedi.

Maç öncesi ve maç oynanırken ses bombaları ve meşaleler saha içine ayrıldı.

En çarpıcı olaysa karşılaşmanın 77. dakikasında yaşandı. Beşiktaş gol attı Konyalı bir taraftar sahaya girdi.

Bu sırada tribünden sahaya bıçak fırlatıldı. Ricardo Quaresma, bıçağı yerden alıp hakem Fırat Aydınus'a verdi. Hakem futbolculara sakin olmalarını söylerken bıçağı da kenardaki dördüncü hakeme teslim etti.

Maç öncesi de bir skandal yaşandı. Bıçağın girdiği stada Atatürk pankartı alınmadı.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'na, Beşiktaşlı taraftarların taşıdığı "Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' pankartına izin verilmedi. Gerekçe olarak ise 48 saat önceden izin alınmaması gösterildi.

Öte yandan Ziraat Türkiye Kupası finalinde de Başakşehir-Konyaspor maçında da olaylar çıkarmıştı.