İdeolojileri aynı

Amerika'da Kürtleri en iyi tanıyan isim olarak bilinen Gazeteci Aliza Marcus PKK ile PYD bağlantısını analiz etti. “PYD, PKK tarafından 2003'te kuruldu” diyen Marcus, PYD'nin PKK ile aynı ideolojiyi paylaştığını vurguladı.

İdeolojileri aynı

“PYD'yi kurma kararını 2003'te PKK aldı”. Bu tespit Amerika'da Kürtler üzerine çalışmalarıyla tanınan Gazeteci Aliza Marcus'a ait.

ABD'li gazeteci Milliyet gazetesine verdiği röportajda PKK ile PYD arasındaki ilişkiye dikkat çekti. PKK ve PYD'nin aynı ideolojiye sahip olduğunu belirtti.

"PYD’yi kurma kararı da 2003 civarında PKK tarafından alındı. Yani PYD kesinlikle PKK ile bağlantılı. Ancak PYD, Suriye merkezli ve Suriye Kürtleri tarafından yönetilen bir parti. PKK ile aynı ideolojiyi paylaşıyor ama kararları ve eylemleri Suriye’ye özel"

Marcus , Amerika ile Türkiye arasındaki gerginliği de değindi “Erdoğan yanlış hesap yaptı” dedi

"Erdoğan yanlış hesap yaptı. ABD’nin Türkiye’nin desteği olmadan harekete geçeceğini düşünmedi. Ama Erdoğan PYD’yi Türkiye’nin çıkarlarına karşı görse de ABD böyle düşünmüyor"

Marcus, Ayn El Arap’ın düşmesinin IŞİD için psikolojik bir kazanç olacağını kaydetti

"(Ayn El Arap) Kobani’nin önemi sembolik ve Kerry’nin bunu anlaması biraz vakit aldı. Dünyanın ilgisi buradayken Kobani’nin düşmesi IŞİD için büyük bir psikolojik kazanç olacaktı. Ayrıca IŞİD’i Türkiye sınırına getirecekti"

ulusalkanal.com.tr