Almanya'da ARD televizyonu protesto edildi

Alman Devlet Televizyonu ARD'de yayınlanan programda Atatürk'ün Hitler ile işbirliği yaptığı iddia edildi. Mustafa Kemal Atatürk'e çirkin suçlamalar yöneltildi. Almanya'da yaşayan Türkler tepkili. Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği, İyi Toplum Gönüllüleri Berlin Brandenburg ve Münih Türk Drnekleri Birliği Alman televizyonunu protesto gösterileri düzenledi.

Almanya'da ARD televizyonu protesto edildi

Alman Devlet Televizyonu Dersim Harekâtı'nı konu aldığı belgeselde Atatürk'ü Hitler'le işbirliği yapan bir katliamcı olarak sundu.

Atatürk'e dönük çirkin yayın Almanya'daki Türkler tarafından protesto edildi.

"İyi Toplum Gönüllüleri Berlin Brandenburg" adlı girişimin çağrısıyla yapılan protesto eylemine çok sayıda Türk katıldı.

Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan protesto eyleminde İstiklal Marşı okundu. Ardından yapılan basın açıklamasıyla ARD televizyonu ve yetkilileri kınandı.

Münih Türk Dernekler Birliği de ARD'nin Münih bürosu önünde eylem düzenledi. Atatürk'e ve Türk tarihine yöneltilen çirkin iftiralara tepki gösterildi. Konunun basın özgürlüğüyle alakası olmadığı belirtilen açıklamada Alman medyasını basın ilkelerine sahip çıkmaya davet edildi.

ulusal.com.tr

Mustafa emal atatürk almanya