Suriye ordusu, terör örgütü IŞİD'i vurdu: Onlarca terörist öldürüldü

Suriyeli askeri kaynakların verdiği bilgiye göre; terör örgütü IŞİD'in Deyr Zor'daki toplanma noktaları hedef alındı. Serde Dağı, Albu Ömer, Mureyiya, el Bagiliya, el Hüseyniya, el Cafra, el Reşidiyye, Huveyca, Sakıb, el Hisan bölgelerini Suriye Hava Kuvvetleri operasyon düzenledi. Destek olarak aynı bölgeler topçu atışlarıyla da vuruldu. Onlarca IŞİD'li öldürüldü.

Suriye ordusu, terör örgütü IŞİD'i vurdu: Onlarca terörist öldürüldü

Suriyeli askeri kaynakların verdiği bilgiye göre; terör örgütü IŞİD'in Deyr Zor'daki toplanma noktaları hedef alındı. Serde Dağı, Albu Ömer, Mureyiya, el Bagiliya, el Hüseyniya, el Cafra, el Reşidiyye, Huveyca, Sakıb, el Hisan bölgelerini Suriye Hava Kuvvetleri operasyon düzenledi. Destek olarak aynı bölgeler topçu atışlarıyla da vuruldu. Onlarca IŞİD'li öldürüldü. Bomba yüklü bir araç imha edildi. IŞİD siperleri ve tahkimatları tahrip edildi.

Halep merkezden sonra kırsal temizliği

Öte yandan Halep kent merkezinin kurtarılmasının ardından kırsala yönelik temizlik operasyonu gündeme geldi. Suriye ordusunun Halep güney batısından İdlip yönüne doğru operasyon yapmak için hazırlıklarını sürdürdüğü belirtildi. Halep kırsalı operasyonuyla şehir merkezine yönelik roket ve füze saldırılarnın engellenemsi hedefleniyor.

ABD'nin gizli ajandası

Amerika Birleşik Devletleri ise yeni başkan Donald Trump göreve başlamadan önce Suriye'deki örtülü operasyonlarına hız verdi. Geçtiğimiz hafta İdlip kırsalında Nusra örgütüne yönelik özel operasyonlar düzenleyen ABD benzer şekilde Deyr Zor kırsalında da IŞİD'i hedef aldı. Pentagon'an yapılan açıklamaya göre iki gün önce ABD özel harekat birimleri Deyr Zor yakınlarındaki bir IŞİD kampına operasyon düzenledi.

Mehmet Kıvanç / Şam

ulusalkanal.com.tr

ışid suriye