Kılıçdaroğlu'ndan MHP'ye sert eleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tezkereye karşı çıkış gerekçelerini açıkladı. "Esad'ı hiç bir zaman savunmadım" diyen Kılıçdaroğlu tezkeredeki "yabancı asker" maddesine "o zaman Genelkurmay Başkanlığı’nı kapatın gitsin." sözleriyle tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'ndan MHP'ye sert eleştiri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tezkereyle ilgili Yeniçağ ve Sözcü gazetesine açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, AKP'den gelen eleştirilere Esad'ı hiç bir zaman savunmadım" diyerek yanıt verdi.

"ESAD'I SAVUNMADIM"

Şimdi bunlar biz askeri göndereceğiz diyorlar. Ama IŞİD ile mücadele için değil, Suriye rejimi için göndereceğiz diyorlar. Esad’ı hayatımın hiçbir döneminde savunmadım. Nerede insan hakkı ihlali varsa eleştirdim.

"BATI İTTİFAKINA GİRELİM"

Çözüm olarak Amerikan koalisyonunu gösteren Kılıçdaroğlu, "Batı ittifakı içinde elbette yer alalım. Onlar nasıl yapıyorsa biz de benzerini yapalım. Kendi sınırlarımızı koruyalım. Bunun için dışarıdan yardım almaya gerek var mı? Hayır. " dedi.

CHP lideri tezkeredeki "yabancı asker" maddesine itiraz ederek Türk Silahlı Kuvvetlerine yüklendi.

"TSK'YI KAPIYI KAPATIN GİTSİN"

"Güvenliğimiz için Türkiye’ye, yabancı ülke askerinin postalı değecekse, yabancı ülke askerine ihtiyaç duyuluyorsa o zaman Genelkurmay Başkanlığı’nı kapatın gitsin."

"MHP MİLLİYETÇİLİĞİNİ TARTIŞIRIM"

Kılıçdaroğlu, tezkereye destek olan MHP'yi de sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Niyet, IŞİD değil Esad’dır. Tezkereye, MHP’li milletvekilleri de oy verdi. MHP, kendi ülkemizin toprağında yabancı askerin postalını görmeyi uygun görüyorsa, milliyetçiliğini tartışmaya açarım." diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr