Erdoğan Bayraktar'dan önemli itiraflar

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, önce Meclis komisyonunda kendini savundu. Ardından yaptığı açıklamada İmar değişikliğini onayladığı şirketlerin rant sağladığını kabul etti. Bayraktar, bir bakanın şirkette hisse sahibi olmasında yanlışlık bulunmadığını söyledi. “Düşene vuruyorlar” diye konuştu.

Erdoğan Bayraktar'dan önemli itiraflar

Adı yolsuzluk iddialarına karışan eski Bakan Erdoğan Bayraktar imar rantını kabul etti.

Meclis'teki yolsuzluk komisyonunda kendini savunan Bayraktar, TÜRGEV'e yardımcı olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hangi imar projelerini onayladığı sorusuna hatırlamayorum” yanıtını verdi.

Bayraktar, komisyondaki açıklamalarının ardından Hürriyet gazetesine önemli itiraflarda bulundu. İmar planı yetkisinin kendisine sorulduğunu belirten eski bakan, imar rantına yol açtıklarını kabul etti.

"İmar değiştirmek suretiyle rant sağlıyorlar mı?” sorusuna, "Evet tabii ki rant sağlıyor. Ancak onlar rant sağlıyor diye biz yanlış bir şey yapmadık" yanıtını verdi.

TOKİ Başkanı olduktan sonra aile şirketinin hisselerini yeniden üzerine aldığını belirten Bayraktar, bir bakanın hisse sahibi olmasında bir yanlışlık olmadığını savundu. “Bu yasal olarak da etik olarak da sorunsuz. Meclis'te çok büyük şirket sahibi milletvekilleri var” dedi.

Bayraktar, Tayyip Erdoğan'la ilgili bu sözleriyle ilgili olarak da konuştu. “Bu bir sitemdir, alınganlıktır. Diğerleriyle aynı çuvala konulmama tepkidir” ifadesini kullandı.

AKP'li komisyon başkanı Hakkı Köylü'nün dinlettiği ses kaydına tepki gösterdiğini söyleyen Baynaktar, “Düştük mü herkes vuruyor” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr