İran'dan kırsal kalkınmaya destek

İran, kırsal kalkınma programları ile köyleri ekonomiye kazandırmayı planlıyor. Ülkenin dört bir yanından Başkent Tahran’a gelen İranlı çiftçiler ürettiklerini sergiledi. Ulusal Kanal’a konuşan İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Seyyid Rezai, "köylümüzü üretmeye teşvik ettiğimiz bu etkinliği bölgesel bir program dahilinde komşularımızla ile birlikte gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

İran’ın başkenti Tahran, ülkenin dört bir köşesinden gelen üreticilerin buluştuğu Köy ve Köy ürünleri Fuarı’na ev sahipliği yaptı.

Kırsal kalkınma projeleri ile çiftçisini ülke ekonomisine katkı yapmaya teşvik eden İran, düzenlediği fuarla köydeki üreticiyi tüketici ile buluşturdu..

Tarımsal ürünlerden rengarenk el sanatlarına, yerel mimariden yöresel müziğe, kültürün her alanının tanıtıldığı fuar katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Ulusal Kanal’a konuşan İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Doktor Seyyid Ebulfazl Rezai, çiftçi ürettiği ürün için Pazar sorunu yaşamadan ve daha fazla üretmesinin teşviği için çeşitli kırsal kalkınma projelerini hayata geçirdikleiri söyledi.

Köylünün üretememesinin, Büyük kentlere göç ve buna bağlı işsizlik oranlarındak artış gibi sorunlara neden olduğuna dikkat çeken Rezai, projelerin İran çiftçiisinin planlı bir şekilde ülke konomisine katkı yapması için artarak devam edeceğini açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı yardımcısı Köy ve Köy ürünleri fuarının bölge ülkeleri ile birlikte gerçekleştirmek istediklerine dikkat çekti.

HABER/KAMERA: YAKUP ASLAN

ulusal.com.tr

iran