Bakan Karaismailoğlu açıkladı! O kişiler karantinaya girmeyecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, uluslararası yük taşımacılığına yönelik yeni kararları açıkladı. Buna göre, Orta Asya'dan Türkiye'ye yük getiren şoförler araçtan inmemeleri ve kurallara uymaları halinde karantinaya girmeyecek. Araçlar Türkiye'ye girdikten sonra Araç Takip Sistemi ile takip edilecek. Kararların detayları haberimizde...

Bakan Karaismailoğlu açıkladı! O kişiler karantinaya girmeyecek

Uluslararası yük taşımacılığına yönelik yeni kararlar alındı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yazılı açıklama yaptı. Yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile geçen hafta yaptığı telefon görüşmesini hatırlattı. Rusya'nın ticari amaçla yük getiren şoförlere ilişkin karantina süresinin indirilmesine yönelik talepte bulunduğuna dikkati çekti.

Yeni düzenlemeyle, başta Rusya ve Kazakistan olmak üzere Orta Asya'dan Türkiye'ye yük getiren şoförler araçtan inmemeleri ve kurallara uymaları halinde karantinaya girmeyecek. Şoförlere 14 gün karantina uygulanıyordu. Alınan bu kurallara uymaları ve 72 saat içinde ülkeyi terk etmeleri halinde artık uygulanmayacak .

Araçlar Türkiye'ye girdikten sonra da Araç Takip Sistemi ile takip edilecek. Kovid-19'a ilişkin semptomları görülen kişilere geçiş izni verilmeyecek. Giriş yapan tüm araçların ve kişilerin dezenfeksiyon işlemine tabi tutulmasına devam edilecek.

Yurda giren şoförler ihtiyaç görülmesi halinde devlet tarafından belirlenen mola yerlerine uğrayabilecek. Türk ve yabancı şoförler için belirlenecek mola güzergahlarında ilgili valilik ve kaymakamlıklar tarafından gerekli sağlık ve güvenlik tedbirleri alınacak. Şoförlerin zaruri haller dışında duraklama ve bekleme yapmaları yasak.

koronavirüs Kovid19 şoför karantina orta asya Karaismailoğlu Araç Takip Sistemi