Şehit ağabeyine küfreden Lütfü Türkkan'a tepki yağdı

İyi Partili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de küfür etiği şehit yakını konuştu. İYİ Parti'nin HDP ile ittifakına dikkat çeken Tahir Gümren, hem fiziksel hem de psikolojik şiddete maruz kaldığını söyledi. Önce inkar sonra da hakaret içerikli ifadeleri itiraf eden Türkkan, şehit yakınından özür dilemek yerine partisinin genel başkanı Meral Akşener'den özür diledi. Türkkan'a çok sayıda tepki yağdı.

Şehit ağabeyine küfreden Lütfü Türkkan'a tepki yağdı

PKK'nın meclisteki temsilcisi HDP ile İYİ parti arasındaki ittifakı eleştirirken hem fiziksel hem de psikolojik şiddete maruz kaldı.

İYİ Partili Lütfü Türkkan Bingöl ziyareti esnasında şehit ağabeyiTahir Gümren'e ağza alınmayacak ifadeler kullanmıştı. O anları Tahir Gümren anlattı.

Emniyete giderek suç duyurusunda bulunan Gümren, fiziksel şiddete maruz kaldığını da söyledi. "İYİ Parti nasıl oy isteyecek" diye sordu.

TÜRKKAN, ŞEHİT YAKININDAN DEĞİL AKŞENER'DEN ÖZÜR DİLEDİ

İyi Partili Türkkan ise ettiği küfrü önce kabul etmedi, sonra da gelen tepkiler üzerine kabul etti. Ancak O, şehit yakınından değil Partisinin Genel başkanı Meral Akşener'den özür diledi.

TÜRKKAN'A KÜFÜR TEPKİSİ

Türkkan' peş peşe tepki yağdı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir." ifadelerini kullandı.

Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. "Terör partisi HDP'nin koluna gireceksiniz,bunu eleştirmek isteyenleri konuşturmayacaksınız, dahası onlara küfredeceksiniz. Şehit yakınımızın bacısına dil uzatacaksınız! Milliyetçiliğiniz de, demokratlığınız da, kadın duyarlılığınız da sahte! TBMM'de yeriniz yok." ifadelerini kullanarak gösterdi tepkisini.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür de tepkisini dile getirdi. "Şehit yakınına küfür ediyor; küfrün en ağırı hem de, kadını da aşağılayarak. Ve nasıl rahat! Nasıl kolay çıkıyor ağzından! Milletten bu kadar kopmuş bir zihniyete, elbette Milletimiz o Meclis’in kapısını kapatacaktır." paylaşımında bulundu.

pkk ak parti İyi Parti bingöl millet ittifakı Ömer Çelik meral akşener Lütfü Türkkan ne dedi Tahir Gümren HDP İyi Parti Lütfü Türkkan küfür etti lütfü türkkan kimdir Lütfü Türkkan ne küfür etti Lütfü Türkkan küfür mü etti Lütfü Türkkan Tahir Gümren lütfü türkkan özür şehit ağabeyi