“Sandık AKP'yi aklamaya yetmez“

Eski Yargıtay 9'uncu Daire Başkanı Ersan Ülker, mahkemeler eliyle hukuk terörü yaratıldığını söyledi. Ülker, Anayasa Mahkemesi'nin AKP kararını hatırlattı; "Cumhuriyete aykırılığın odağı olarak nitelenen AKP'ye, demokratik laik hükümet görevi yüklendi" dedi.

“Sandık AKP'yi aklamaya yetmez“

Eski Yargıtay Daire Başkanı Ersan Ülker veda konuşmasında AKP Hükümeti'nin yargıya müdahalelerine yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı. Ülker, "Sandık AKP'yi aklamaya yetmez" ifadelerini kullandı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi üyeliğinden emekliye ayrılan Ülker, "Özel yetkili mahkemelerle hukuk terörü yaratıldığını" söyledi.

“Önceden güvenlik unsuru gibi görülen mahkemeler şimdi terörle mücadele eden değil, adeta hukuk terörü yaratan mahkemeler kimliğine bürünmüştür. Türkiye'nin bu mahkemelerden bir an önce kurtulması gerekmektedir.”

Yargı sistemini bu sözlerle eleştiren Ülker'in bir diğer gündemi de Anayasa Mahkemesi'ydi. AKP kapatma davası kararını değerlendiren Ülker, "Cumhuriyet karşıtı partiye hükümet görevi verildiğini" vurguladı.

“Anayasa Mahkemesi, cumhuriyete aykırılığın odağı olarak nitelendiği AKP'nin iktidar görevini yürütmesinde sakınca görmemiş, demokratik ve laik olmayan partiye demokratik laik hükümet görevi yüklemiştir. Kararda gösterilen eylemler artarak tekrarlanmaktadır. Sandık süreci de o kimliği de bu süreci aklamaya yetmemektedir. “

Yargıtay Başkanı Ali Alkan ile Başsavcı Hasan Erbil, Ersan Ülker için düzenlenen veda törenine katılmadı.

ulusalkanal.com.tr