Suudi Arabistan'dan İran'a tehdit

İran'dan gelen 'Hürmüz Boğazı'nda tam kontrole sahibiz' açıklamasına Suudi Arabistan'dan yanıt geldi. Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı, "Hürmüz'ün kapanması halinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin askeri müdahaleye izin verebileceğini" savundu.

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri, İran'ın Körfez ve Hürmüz Boğazı'nda tam kontrole sahip olduğunu açıkladı. Suudi Arabistan'dan tepki gecikmedi.

Açıklama Suudi Enerji Bakanlığı danışmanı İbrahim El Muhanna'dan geldi. Muhanna, "İran tamamen ya da kısmi olarak Hürmüz ya da Bab'ül Mendep Boğazı'nı kapatamaz" dedi.

Suudi Enerji Bakanlığı Danışmanı, İran'ın Hürmüz Boğazı'nın kapatması halinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 'askeri müdahaleye izin verebileceğini' savundu.

Muhanna ayrıca İran'a şu anda uygulanmakta olan yaptırımların İran'ın petrol ihracatını tamamen sonlandırmadığını da belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise "İran'ın petrol satışının engellenmesi halinde, bölgede kimsenin petrol ihraç edemeyeceğini" söylemişti.

ulusal.com.tr

iran suudi arabistan