Canan Kaftancıoğlu neden istifa etti? Canan Kaftancıoğlu kimdir

Canan Kaftancıoğlu, görevinden istifasının arından CHP'de son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Alper Yeğin'in Sancaktepe Belediye Başkanlığına aday gösterilmemesine tepki gösteren Sancaktepe İlçe Yönetim Kurulu toplu istifa. Şişli Belediye Başkan adayı geri çekildi

Canan Kaftancıoğlu neden istifa etti? Canan Kaftancıoğlu kimdir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İstifasını Twitter'dan duyuran Kaftancıoğlu, mesajında, "Daima pusulam olan CHP örgütüm; sizlerin inancı ve verdiği yetkiyle, bir şey olmak için değil, hep birlikte bir şey başarmak için yola çıktım. Ve bugünden itibaren il başkanınız olarak değil, partimin yılmaz, yorulmaz bir üyesi olarak İstanbul hayalimizi, hayata geçirmek için varım." ifadesini kullandı.

Kaftancıoğlu'nun başta Ataşehir ve Kadıköy olmak üzere bazı ilçe adayları konusunda CHP Genel Merkezi’yle ters düştüğü iddia edildi.

Parti yetkilileri, Kaftancıoğlu'nun istifasını doğrularken, istifanın gerekçesine ilişkin bilgi verilmedi.

Şişli adayı geri çekildi

CHP'de Canan Kaftancıoğlu'nun istifası ardından tekrar başlayan Parti Meclisi toplantısında Şişli ilçesi tartışıldı. Şişli konusunda bir uzlaşma olması ve adı geçen adayın geçmiş dönemde Ekrem İmamoğlu ile ilgili attığı iddia edilen tweetlerin gündeme gelmesi ile birlikte Şişli aday adayı Fidan Aslan Eroğlu geri çekildi.

CHP Sancaktepe İlçe Yönetim Kurulu'ndan toplu istifa

Cumhuriyet Halk Partisi Sancaktepe İlçe Yönetim Kurulu, yerel seçimlerde Alper Yeğin'in Sancaktepe Belediye Başkanlığına aday gösterilmemesine tepki göstererek toplu olarak görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

Canan Kaftancıoğlu kimdir?

Canan Kaftancıoğlu, 1972 yılında Ordu'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu'da tamamlayan Kaftancıoğlu, 1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Sivas Suşehri Devlet Hastahanesi acil biriminde hekim olarak görev yapan Canan Kaftancıoğlu, 1997 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda Adli Tıp ihtisasına başladı.

TiHV(Türkiye İnsan Hakları Vakfı) ‘de vaka taraması yaparak “İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi” isimli teziyle ihtisasını tamamlayan Canan Kaftancıoğlu, 2011-2012 yılları arasında CHP İstanbul Basın, Kültür ve İletişimden sorumlu il başkan yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında İl başkan vekilliği, basından sorumlu il başkan yardımcılığı görevini sürdürdü.

chp Canan Kaftancıoğlu