Öcalan cinayet üzerinden örgütteki alevi kesimi tehdit etti

Aydınlık Gazetesi, PKK yöneticisi Sakine Cansız suikasti ile ilgili başlattığı yazı dizisinin altıncı bölümünü yayımladı. Habere göre, PKK lideri Abdullah Öcalan, örgüt içinde "İslam bayrağı altında birleşme" projesinden rahatsız olan kanadı, Cansız cinayeti üzerinden tehdit etti. Cinayetin ardından hızlanan açılım görüşmelerinde de Öcalan MİT ile birlikte özerkliği planladı.

Öcalan cinayet üzerinden örgütteki alevi kesimi tehdit etti

"Sakine gibi kendinizi vurmayın. Siz de Sakine gibi muallaktasınız!" PKK lideri Abdullah Öcalan, örgüt içinde "İslam bayrağı altında birleşme" projesinden rahatsız olan kanadı, İmralı heyetine söylediği bu sözlerle tehdit etti.

Aydınlık Gazetesi, Sakine Cansız suikasti ile ilgili başlattığı yazı dizisinin altıncı bölümünde, Öcalan'ın cinayet üzerinden örgüte verdiği mesajları yazdı. Habere göre, Öcalan'ın tehditleri basına sızan İmralı tutanaklarına yansımıştı.

(...) Baransu, Emre falan yazdılar işte, 22 PKK kadrosu öldürülürse diye. Sakine ile başladılar, bu listeyi başbakana götürüp başlamışlar. MİT'e mal etmeye çalışmışlar.

Öcalan son sözüyle cinayeti MİT'in üzerinden almaya çalışıyordu.

"Gel" diyorsunuz "şurada şunu yap"; bu benim için emir diyorum, yapmam gereken budur, diyorum

Sakine Cansız'ın öldürülmesinin ardından Öcalan'ın İmralı heyetiyle görüşmeleri hızlandı. Ancak görüşmeler bir MİT görevlisinin gözetiminde yapılıyordu. Öcalan heyete, MİT ile birlikte özerklik planları yaptıklarını anlatıyordu.

"Önümüzdeki günlerde Suriye'deki duruma dair heyetle konuşacağız, bazı kararlar alacağız. Yeni oluşan Suriye'de bizimkiler başat rol oynayacaklar. Orada özerk bölgeler olur. Kürtler, Aleviler, hatta Araplar için özerk bölgeler olacak gibi. İsviçre gibi özerk bölgeler"

ulusalkanal.com.tr

pkk öcalan aydınlık gazetesi MİT sakine cansız