Almanya ve Rusya Dışişleri Bakanları Berlin'de bir araya gelecek

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye mesaisi yapmak için Berlin'de buluşacak. İkilinin özellikle İdlib'teki son durum ve Suriye krizine siyasi çözüm konularını görüşmesi bekleniyor.

Almanya ve Rusya Dışişleri Bakanları Berlin'de bir araya gelecek

Almanya ve Rusya Dışişleri Bakanları Berlin'de bir araya gelecek. İki bakan Suriye mesasisi yapacak. Masada İdlib ve ülkenin yeniden inşa edilmesi konuları var.

Bu kapsamda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Almanya'nın başkenti Berlin'e gidiyor, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile görüşecek.

Maas ise Lavrov'un ziyareti öncesinde Alman haber ajansı dpa'ya açıklama yaptı. Maas, "Eğer Suriye'yi nihayetinde özgür bir seçime taşıyacak siyasi bir çözüm olacaksa, biz yeniden imarda üzerimize düşen sorumluluğu üstleniriz" şeklinde konuştu.

Siyasi çözümü koşul olarak dile getiren Maas, Alman hükümetinin Esad'la kalıcı bir çözümü düşünemediğini de vurguladı

Önceliklerinin yeni bir insani felaketi önlemek istediklerini vurguladı Maas. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'la her konuyu açık bir şekilde konuşacaklarını, Rusya'nın bölgede kilit bir rol oynadığını ve onlardan beklentileri olduğunu ifade etti.

ulusal.com.tr