Sambacılar lider tamamladı

Almanya Güney Kore'ye kaybetti, 2018 Dünya Kupası'na veda etti. Panzerler en son 1938 yılında bu büyük turnuvada ilk turda elenmişti. Dünyanın 1 numaralı kupasında bir başka güçlü ekip Brezilya ise Sırbistan'ı 2-0 yenerek gruptan çıkmayı başardı.

Sambacılar lider tamamladı

Son Dünya Şampiyonu Almanya, 2018 Dünya Kupası'nda gruptan çıkamadı.

Dünya Kupası F Grubu'nda son maçlar büyük heyecana sahne oldu. Almanya Güney Kore'yle, İsveç Meksika'yla karşı karşıya geldi.

Son şampiyon Almanya, grupta bir iddiası kalmayan Güney Kore'yi mağlup etseydi, ikinci tura yükselmeyi başaracaktı. Ancak üstün oyununa rağmen başaramadı. Güney Kore maçı 2-0 kazanınca, Almanlar büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Grubu sonuncu sırada bitiren Panzerler Dünya Kupası'na çok erken veda etti.

Maçlar için Rusya'da bulunan Alman vatandaşları büyük üzüntü yaşadı. O anlar objektiflere böyle yansıdı...

Almanya, Dünya Kupası tarihinde ilk kez grup aşamasını geçemedi. Almanya daha önce sadece Fransa'da 16 takımın katılımıyla düzenlenen ve eleme usulüyle gerçekleştirilen 1938 Dünya Kupası'nda ilk turda elenmişti.

Grubun diğer maçında ise İsveç, Meksika'yı 3-0 mağlup ederek lider çıkmayı başardı. Meksika ise genel averaj farkıyla ikinci sırada yer aldı.

Diğer yandan 2018 Dünya Kupası E Grubu'nda Brezilya, Sırbistan ile karşı karşıya geldi.

İkinci maçında Kosta Rika'yı uzatmalarda mağlup eden Brezilya, bu kez işini şansa bırakmadı ve Sırbistan'ı her iki devrede bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti.

Brezilya, aldığı bu galibiyetin ardından puanını 7'ye yükseltti ve adını son 16 turuna yazdırdı.

ulusal.com.tr