Gözler yarın 14.00'te

AKP ile CHP arasında koalisyon defterinin kapanmasının ardından gözler yarın yapılacak Davutoğlu-Bahçeli görüşmesine kilitlendi. Başbakan Ahmet Davutoğlu MHP lideri ile Meclis'te saat 14. 00'te yapılacak. Davutoğlu'nun ilk önerisi “sınırlı süreli koalisyon" olacak. Bu teklif kabul görmezse AKP MHP ile erken seçim üzerinde anlaşmak istiyor.

Gözler yarın 14.00'te

Meclis yine önemli bir "karara" ev sahipliği yapacak. Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek.

Görüşme Meclis'te saat 14.00'te yapılacak.

Davutoğlu Bahçeli'ye; daha önce CHP'ye de sunduğu “sınırlı süreli koalisyon” önerisi ile gidecek. Eğer Bahçeli bu fikre sıcak bakarsa, 23 Ağustos'a kalmadan gereken adım atılacak. Azınlık hükümeti kararı çıkarsa, Meclis’te yeni kurulacak hükümetin güven oylaması yapılacak. Burada basit çoğunluk aranacak.

Ancak MHP'nin bu güne kadar verdiği mesajlara bakıldığında seçim hükümeti veya kısa süreli koalisyon ihtimali zayıf görünüyor.

Davutoğlu'nun sonraki önerisi "Cumhurbaşkanı'na gitmeden seçim kararını biz verelim" şeklinde olacak. Bu durumda Bahçeli'ye sunulacak seçim tarihi 18 veya 25 Ekim. Dolayısıyla seçime, mevcut hükümetle gidilmesi üzerinde durulacak.

Görüşmeden erken seçim kararının çıkması durumunda, AKP en geç Salı gününe kadar 110 milletvekilinin imzası ile Çarşamba günü Meclis’i olağanüstü toplantıya çağıracak. Meclis’in seçim takvimi de işlemeye başlayacak. Erken seçim kararının Genel Kuruldan çıkması için son tarih 23 Ağustos.

Meclis'ten seçim kararı çıkması durumunda, Anayasa Komisyonu oluşturulacak. Ama önce Meclis Başkanı İsmet Yılmaz Grup Başkanvekillerini toplayarak Anayasa Komisyonu oluşması için, Danışma Kurulu kararı ya da grup önerisinde bulunacak. Bu sürenin en az iki gün alması bekleniyor.

Görüşmeden çıkacak sonuc Ankara'nın da rotasını belirleyecek.

ulusalkanal.com.tr