Dolar tekrar yükselişe geçti!

Güne 2, 59 seviyesinden başlayan Dolar, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmanın ardından yeninden tırmanışa geçti. Dolar kuru 2, 64 seviyesine kadar çıktı. Ödemeler için sabah saatlerinde dolar bozduran tüccar, yüzde 3 zarar etti

Dolar tekrar yükselişe geçti!

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrası düşme eğilimi gösteren Dolar, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın konuşmasının ardından yeninden tırmanışa geçti.

Dolar güne 2,59 seviyesiyle başlamıştı. Babacan sabah erken saatlerde Ulusal Ekonomi Zirvesi'ne katıldı. Zirvede yaptığı konuşmada hem iç politika hem de küresel dengelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Babacan'ın konuşmasından sonra dolar tırmanışa geçti. Dolar kuru 2,6488 seviyesini gördü.

Dolar kurunun yükselmesiyle Türk Liresi yüzde iki değer kaybetti. Doların Türk Lirası karşısında güç kazanmasından en çok etkilenen de iş dünyası oldu.

Ödemelerini genellikle Cuma günleri yapan tüccarlar, 100 bin liralık ödeme için sabah saatlerinde bozdurduğu her 50 bin dolardan 3 bin lira zarar etti. Bu da yüzde 3 zarar anlamına geliyor.

ulusalkanal.com.tr

dolar dolar ne kadar dolar yükselişe geçti