Tunceli'de aşı savaşçıları başardı

Türkiye'nin koronavirüsle savaşında sağlık ordusu büyük başarılara imza atıyor. Tunceli'de 3 bin rakımlı dağlara kadar çıkan aşı ekipleri salgının hızını kesti.

Tunceli'de aşı savaşçıları başardı

Tunceli'de sağlık çalışanları koronavirüs savaşında engel tanımıyor. Özveriyle çalışan aşı ekipleri zorlu coğrafyada aşıyı en uzak dağ köylerine bile ulaştırdı.

Kimi zaman 3 bin rakımlı dağlara tırmanarak göçerleri, kimi zaman tarlada çalışan tarım işçilerini, kimi zaman da ev ev dolaşarak yaşlıları aşıladılar. Salgınla savaşın en ön cephesinde yer aldılar.

Aşı hakkı tanınan yaş grupları artınca Tunceli halkı da aşıya yoğun talep gösterdi.

Aşıya talebin zamanla azalması üzerine sağlık çalışanları işyerlerini tek tek dolaştı. Bugüne kadar 115 bin doz aşı yapıldı. İl Sağlık Müdürü Çağdaş Özdemir, bu rakamın nüfusa oranla çok yüksek olduğunu söyledi. Nedeni ise Tunceli'nin turistik bir il olması.

Fedakarca çalışan sağlık neferleri, dört yanı dağlarla çevrili kentte tüm zorluklara göğüs geriyor. Tunceli'nin mavi kategoriye yükselmesi için çaba harcıyorlar.

Merkezde 50, ilçelerde ise 300'e yakın sağlık çalışanı aylarca sahada aşı mesaisi yaptı. Tunceli nüfusunun yüzde 75'i birinci doz, yüzde 69'u ise iki doz aşısını yaptırdı. Vaka sayılarının düşmesiyle filyasyon ekipleri de aşılama çalışmalarına katılıyor.

pandemi koronavirüs aşı tunceli sağlık müdürü