"Sekreterya" da yer alacak isimler netleşti

Açılımın yeni yol haritasında "sekreterya" olarak görev yapacak komisyonun üyeleri netleşti. HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan'ın açıklamalarına göre; HDP heyetine takviye olarak partiden 2 isim daha belirlendi. 10 kişilik sekreteryanın diğer 5 üyesi de devlet yetkilisi...

"Sekreterya" da yer alacak isimler netleşti

Hem PKK lideri Abdullah Öcalan'ın hem de Kandil'in istediği "Sekreterya" da yer alacak isimler netleşti.

Sekreteryanın ayrıntılarını, hükümetin hazırladığı yeni yol haritasını Kandil'e ulaştıran HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan açıkladı.

Milliyet Gazetesi'ne röportaj veren Buldan, sekreteryanın yapısı hakkında ipuçları verdi. Sekreterya için HDP'nin İmralı heyetine partiden 2 isim daha eklenecek. 10 kişilik sekreteryanın diğer üyeleri de devlet yetkililerinden oluşacak.

"Sekreteryada isimler netleşti. Ancak ne zaman hayata geçecek o tartışılıyor. Partiden iki isim daha heyete dahil olacak. Bizim taraf 5 kişi olacak. Devletten de yetkililer olacak. Muhtemelen 10 kişi civarında bir heyet olur. Diğer iki isim milletvekili olmayacak. Bir sonraki görüşmemizde sekreterya İmralı’ya gidebilir, öyle bekliyoruz"

Peşmergenin Ayn el Arab'a geçişi konusunda "Önemli olan oraya lojistik desteğin, insani yardımın gitmesi meselesidir. O koridorun açık olmasıdır." ifadelerini kullanan Buldan, bazı perşmerge gruplarının da bölgeye geçtiğini savundu. Buldan, "Peşmergelerin geçtiği söyleniyor. Bugün geçmeye başlamışlar. Ne kadar insan geçti bilgim yok" dedi.

Öte yandan, Pervin Buldan, İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder'den oluşan HDP Heyeti Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmalı'ya gitti. Hükümetin hazırladığı tek sayfalık yeni yol haritasını Kandil'e ulaştıran heyet, PKK yöneticilerinin mesajlarını da Öcalan'a iletecek.

ulusalkanal.com.tr