Erdoğan bugün çok sayıda siyasetçi ve yönetici ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısı için gittiği ABD’de bugün kritik görüşmeler yapacak. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir araya gelecek Erdoğan, Suriye ve FETÖ konusunu ele alacak. Erdoğan, gün içerisinde Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras gibi çok sayıda siyasetçi ile de görüşücek.

Erdoğan bugün çok sayıda siyasetçi ve yönetici ile görüşecek

71’inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir araya gelecek.

Erdoğan’ın otelinde yapılacak görüşmede ikili Suriye’nin geleceği, Fırat Kalkanı Harekatı ve Fethullah Gülen’in iadesi konusu ele alacak.

Erdoğan-Biden görüşmesinin New York temasları kapsamında en kritik görüşmeler arasında olduğu belirtiliyor.

Erdoğan bugün ayrıca, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve İçişleri Bakanı Naif bin Abdulaziz ile birer görüşme gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı’nın Yunanistan Başbakanı Çipras ile mülteci, Suudi Arabistan Presi ile de Suriye konusunu ele alması bekleniyor.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından düzenlenecek çalışma yemeğine katılacak olan Erdoğan, Coca Cola CEO’su Muhtar Kent ile de görüşecek.

Erdoğan ayrıca, Du¨nya Ekonomik Forumu Bas¸kanı Klaus Schwab'ı kabul edecek.

Salı günü, BM Genel Kurulu'nda konuşma yapan Erdoğan, FETÖ konusunda Dünya devletlerini uyarmış, Suriye krizine ilişkin mesajlar vermişti.

Erdoğan’ın bugün yapacağı görüşmelerde de BM Genel Kurulu’nda verdiği mesajları yinelemesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May ile bir araya gelmişti.

ulusalkanal.com.tr