Sessiz Çığlık Eylemi Tekirdağ’a Taşındı

Türkiye’nin değişik illerinde yapılan Sessiz Çığlık Eyleminin bugünkü adresi Tekirdağ oldu. Vardiye Bizde Platformunun başlattığı Sessiz Çığlık eylemine yüzlerce Tekirdağlı katıldı. Tuğlalı Parkta yapılan eyleme CHP Genel Başkan yardımcısı Faik Öztırak, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, İşçi Partisi Tekirdağ İl Başkanı Zafer Şen ve TGB üyeleri katıldı.

Sessiz Çığlık Eylemi Tekirdağ’a Taşındı

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun durumunu ve uzun tutuklulukları Aydınlık Gazetesine değerlendirdi. Adem Dalgıç, “yıllarca insanlar hapsedilmektedir. Sanıyorum Türkiye uzun tutukluluk konusunda dünyada birinci sırada, artık bu insanların bir an önce salıverilmesi gerekir. Bu insanların özgürlüğünden çalınamaz. Fatih hocamız da derhal serbest bırakılması gerekir.” Dedi. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yaptığı açıklamada “paşalarımız, komutanlarımız, hocalarımız içerdeler, bunların artık bırakılması gerekir.” Dedi. Candan Yüceer konuşmasına devam etti. “Fatih Hilmioğlu gibi birçok tutuklu sağlık sorunlarından dolayı muzdarip. Bunların önüne geçilmesi gerekir. Hastalığı ilerlemiş olan hastaların derhal bırakılması gerekir.” Dedi.

Bizim Haklılığımız Ortaya Çıktı.

Tuğlalı Park’ta yapılan basın açıklamasını Vardiya Bizde görevlisi Emekli Albay Şener Zeynel Saygın yaptı. Saygın; “Yüce Milletimizden adeta gizlenerek icra edilen bu davalar bize, ülkemizde adalet olmadığını, adaletin haktan, hukuktan ayrılıp, başka güçlerin emrine girdiğini gösterdi. 24 Aralık 2013 tarihinde iktidardaki en yetkili ağızlardan; bu davlarla Türk Ordusu’na kumpas kurulduğu açıklandı bu açıklama bizim haklılığımızı, yıllardır hapiste tutulan Mustafa Kemal’in askerlerinin ise suçsuz oldukları geçeğini bir kere daha ortaya koydu.” Dedi.

Atatürk’te Birleşmeliyiz.

Emekli Albay Şener Zeynel Saygından sonra söz alan Emekli Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük şunları söyledi. “ben Trabzon’da doğmuş birisiyim. Benim babamın çağ bahçeleri var. Eğer Mustafa Kemal olmasaydı ben Türkiyenin bir generali olamazdım. Çay bahçesinde çay toplayan birisi olurdum. Mustafa Kemal’e çok şey borçluyuz. Bu yüzden hepimiz Mustafa Kemal’de birleşmeliyiz.” Dedi.

Haber: İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

türkiye chp eylem Tekirdağ Sessiz Çığlık