Çiftçi üretime devam ediyor

Yeni Tip Korona salgını bazı iş alanlarını boşaltırken, bazılarına ise her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Çiftçilerimiz "biz 85 Milyon'u doyururuz" sözünü tutuyor. Antalya Elmalı'da koronavirüs salgınına rağmen çiftçiler üretim için tüm hazırlıklarını yapıyor.

Çiftçi üretime devam ediyor

İşte bu olağanüstü günlerde bağlar, bahçeler, tarlalar onları bekliyor. Milletin efendisi çiftçiler Türkiye'yi doyuracağına söz vermişti. Şimdi o sözü tutma zamanı.

Bahar günleri doğada olduğu kadar tarım alanlarında da dirilişin günleri. Verimli bir sezonun temelini atan işler de bu günlerin vazifesi. Antalya Elmalı'nın Tekke Köyü de işte bu hummalı çalışmaların başladığı yerlerden biri.

Çiftçiler yarın memleketi doyurabilmek için, bugün görev başında. Yaş sebzelerin endemeleri yapılacak, bağlar budanacak, aşılar yapılacak, fidanlar dikilecek ve onlara can suyu verilecek....

"Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz". İşte bu cümle onların motivasyon kaynağı. Hasat mevsimine bereketle girebilmek için yapacak çok iş var.

Tekke Köylü Hüseyin Özel'e göre Türkiye salgın bittikten sonra gıda bağımsızlığını güvence altına almak zorunda.

Hem pazarcılık hem çiftçilik yapan Özel, koronavirüs önlemleri nedeniyle tezgahını kapatmış. Ancak, "üretim olmazsa, olmaz" diyor.

ulusal.com.tr

koronavirüs