ByLock kullanan doktor ve öğretmenlere operasyon

FETÖ operasyonları yurt genelinde hız kesmeden devam ediyor. 8 ilde Bylock kullanan doktor ve öğretmenlere yönelik operasyon yapıldı. Dicle Üniversitesi eski rektörü Ayşegül Jale Saraç'ın davasında ise önemli bilgiler ortaya çıktı. Saraç'ın görev süresince bin 991 FETÖ mensubunu akademik kadroya aldığı belirlendi

ByLock kullanan doktor ve öğretmenlere operasyon

Emniyet güçleri, FETÖoperasyonlarını yurt çapında aralıksız sürdürüyor.

Son olarak, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, mahkemeye sevk edilen 74 şüpheliden 69'unun tutuklanmasına, 5 şüphelinin de adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verildi.

İstanbul'da ise bu sabah 8 ilde ByLock kullanan doktor ve öğretmenlere yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı. Yapılan operasyonlarda 17 kişi yakalandı. Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer kişilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bu arada, savcının itirazı üzerine dün yeniden gözaltına alınan eski futbolcu Zafer Biryol da tutuklandı.

FETÖ'den 22.5 yıl hapisle yargılanan Dicle Üniversitesi'nin eski rektörü Ayşegül Jale Saraç'ın davasında ise kritik bilgiler ortaya çıktı.

Duruşmada dosyaya gelen evrakları okuyan mahkeme başkanı, Dicle Üniversitesi'nden gönderilen belgeye göre, Saraç'ın rektör olarak seçildiği 2008 yılından görevden alındığı döneme kadar bin 991 FETÖ mensubunun üniversitenin akademik kadrosuna alındığını söyledi.

ulusal.com.tr

istanbul fetö operasyon bylock