ABD'den YPG açıklaması

ABD'den terör örgütü YPG'ye ilişkin yeni bir açıklama geldi. Üst düzey bir ABD'li, "YPG ile ilişkimiz geçici, taktiksel" dedi.

ABD'den YPG açıklaması

Bir grup Türk gazeteciyle bir araya gelen ABD'li üst düzey yetkili, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler hakkında soruları yanıtladı.

ABD'li yetkili, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuyla ilgili endişelerinde haklı olduğunu söyleyerek, "YPG ile ilişkimiz geçici, taktiksel" açıklamasını yaptı.

"Türkiye'nin endişelerine karşılık vermek için 3 teröristin başına ödül koyduk diyen yetkili, Menbiç'te ortak devriyelerin başlamasını büyük başarı olarak yorumladı.

Halkbank'la ilgili soruyu cevaplayan yetkili, bunun iki ülke arasında üst düzeyde ele alınan bir konu olduğunu belirtti. Soruşturmanın devam ettiğini söyleyen yetkili, ABD Başkanı Donald Trump'ın savcıların açtığı davalara etki etmesinin mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

Kıbrıs'taki enerji kaynaklarına da değinen ABD'li, "Kaynakların değerlendirilmesinde fayda olduğuna inanıyoruz. Kaynaklardan istifade edilmesi Kıbrıs'a aittir ve bizce bu önemli. Kaynaklar taraflar arasında müzakere edilmiş bir anlaşmayla paylaşılmalıdır." dedi.

ulusal.com.tr

abd YPG