Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaçındığımız her mücadele, yarın bize daha ağır bir faturayla geri döner

Türkiye, Rusya, Almanya ve Fransa İdlib'de çözüm için masaya oturacak. Üç ülkenin lideriyle yaptığı telefon görüşmelerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yol haritamızı belirledik" dedi. Aynı saatlerde Milli Savunma Bakanı Akar, Rus mevkidaşıyla görüştü. Sahadan ise acı haber geldi. İdlib'de bir askerimiz şehit oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaçındığımız her mücadele, yarın bize daha ağır bir faturayla geri döner

İdlib krizi derinleşiyor. Sahada gerginlik tırmanırken Türkiye diplomasi trafiğini hızlandırdı.

Ankara ve Moskova'da yapılan görüşmelerden sonuç alınamayınca liderler düzeyinde görüşme yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ana gündem maddesi İdlib oldu. Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de görüşen Erdoğan "yol haritası belirlendi" dedi.

Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin İletişim Başkanlığından da açıklama yapıldı. Buna göre görüşmede, Erdoğan, Suriye ordusunun İdlib'de dizginlenmesinin şart olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı, İdlib'de çözümün Soçi Mutabakatının tam olarak uygulanmasından geçtiğini belirtti.

İki liderin yapılan tüm anlaşmalara bağlı olduklarını ifade ettikleri görüşmede, Libya'daki gelişmeler de ele alındı.

Liderlerin telefon temasının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakanlığın Twitter adresinden yapılan açıklamada, Akar ve Şoygu arasındaki telefon görüşmesinde, İdlib'de sorunun çözümüne yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Diplomasi trafiği devam ederken sahadan acı haber geldi. Suriye'nin İdlib bölgesinde atılan bomba sonucu bir asker şehit oldu. Konuyla ilgili açıklama Gaziantep Valiliği tarafından yapıldı. Açıklamada, "Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçleri tarafından atılan bomba sonucu hemşehrimiz Tank. Söz. Er. Mecit Demir şehit olmuştur." denildi.

ulusal.com.tr

libya suriye cumhurbaşkanı erdoğan