Kıbrıs Vatandır etkinliği! Türk heyeti, KKTC Dışişleri Bakanı ile görüştü

Kuruluş yıl dönümü kutlamaları için Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a giden heyet, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bir araya geldi. Görüşmede Kıbrıs mücadelesinin sonuna kadar sürdürüleceği vurgulandı

Türkiye'den giden heyet Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ile görüştü. Görüşmede Rauf Denktaş rüzgarları esti.

KKTC'nin 34. Kuruluş Yılı Kutlamaları son hızıyla devam ediyor. Kutlamalar için Türkiye'den 150 kişilik heyet de Kıbrıs'a gitti...

Heyet, KKTC'de resmi temaslarda da bulunuyor. İlk görüşme KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile gerçekleştirildi.

Görüşme heyetinde Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, Talatpaşa Komitesi Başkanı Emekli Tümgeneral Ali Erdinç, Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan, Ali Erdinç, TESUD Baykanı Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş ve İstanbul Kıbrıs Türk Kültür Derneği Başkanı Zehra Eray yer aldı.

Heyet, Dışişleri Bakanı'na Türkiye'nin milli davası da olan Kıbrıs mücadalesine sonuna kadar destek vereceklerini söyledi.

Tahsin Ertuğruloğlu, ziyaret için Türk heyetine teşekkür etti.

Ertuğruloğlu'nun Amerika'da yaptığı Kıbrıs için "ya tanıma ya özerklik" çıkışı da görüşmenin gündemindeydi. Adnan Türkkan, KKTC Dışişleri Bakanı'nı, Amerika'daki açıklamaları için tebrik etti, "gururlandık" dedi.

Dışişleri Bakanı'nın yanıtı da "biz Denktaş'ın öğrencileriyiz" oldu.

ulusal.com.tr

KKTC Kıbrıs