İngiliz turistler: Tatil için Türkiye'ye gelin

Denizi, kumu, dağı, taşı, doğası ve tarihiyle Türkiye, Kurban bayramı tatilinde de yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazır. Alınan salgın tedbirleriyle ziyaretçilere ayrıcalıklı, güvenli ve sağlıklı tatil imkanı sunuluyor. Aydın'dan Şanlıurfa'ya, İzmir'den Gaziantep'e yurdun dört bir yanındaki turizm tesisleri ve tarihi mekanlar misafirlerini bekliyor.

İngiliz turistler: Tatil için Türkiye'ye gelin

Denizi, kumu, güneşi, doğası, tarihi antik kentleri, ören yerleri ve daha bir çok eşsiz güzelliğiyle yurdun dört bir yanı misafirlerini bekliyor. Aydın'ın Kuşadası ve Didim ilçelerinde tatil yapan turistler, ülkemizin Kovid-19 önlemlerinden bir hayli memnun.

İngiliz turistlere göre tatil için tercih edilebilecek ülkelerin başında Türkiye geliyor.

Turistler, "tatil için Türkiye gelin" çağrısı yapıyor.

Tarihi mekanları, inanç turizmindeki değerleri ve lezzet duraklarıyla dikkati çeken Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Kurban Bayramı tatilinde misafirlerini bekliyor.

Gastronomi turizmiyle dikkati çeken Gaziantep, Zeugma Mozaik Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, tarihi kalesi ve Hayvanat Bahçesi gibi mekanlarıyla büyük ilgi görüyor. Lezzetli mutfağının yanı sıra inanç ve kültür turizmi açısından da öne çıkan Şanlıurfa, Göbeklitepe, Balıklıgöl, Halfeti gibi mekanlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

"Batı Karadeniz'in incisi" Düzce'nin Akçakoca ilçesinin, bayramı tatilinde 100 bin ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. 38 kilometrelik sahil şeridi ve 3 mavi bayraklı plaja sahip ilçede, otel ve pansiyonlardaki doluluk oranı şimdiden yüzde 90'a ulaştı.

Kovid-19, tatil alışkanlıklarının da değişmesine neden oldu. Sosyal mesafenin kontrol altında tutulabildiği, tenha tesisler bu süreçte ön plana çıktı.

İzole tatil yapmak isteyen vatandaşlar, kalabalıklardan uzak bungalov evlerin bulunduğu tesislere ilgi gösteriyor. Ege kıyılarında sayıları hızla artan bungalovlarda tesis özelliklerine göre iki kişi gecelik 250 lira ile 700 lira arasında konaklanabiliyor. İşletmeciler ilginin biraz daha artmasını istiyor.

ulusal.com.tr

izmir aydın şanlıurfa ​Gaziantep