Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak ziyareti ertelendi

Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak ziyareti 2 gün ertelendi. Bugün yapılması beklenen ziyaret cumartesi günü başlayacak. Başbakan Yıldırım, 7 Ocak'ta Irak'a gidecek. Türkiye'nin bu ziyaretteki hedefi Irak-Türkiye ilişkilerini yükseltmek

Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak ziyareti ertelendi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş BaşbakanBinali Yıldırım'ın Irak ziyaretini böyle duyurmuştu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak temasları 7 Ocak Cumartesi gününe ertelendi. Yıldırım 7 Ocak'ta Irak'ın başkenti Bağdat'ta olacak.

Gerilen Ankara-Bağdat ilişkileri normalleşme dönemine girildi. Türkiye'nin olumlu adımlarının ardından Irak kanadından da ılımlı açıklamalar geldi.

Irak Başbakan'ı Haydar İbadi bu ziyaretle ilişkilerin güçleneceğini ifade etmiş, "PKK'nın Türkiye'ye saldırısını kabul etmeyeceğiz" açıklamasını yapmıştı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak programı da belli oldu. Bağdat'ta Irak Başbakan'ı Haydar İbadi ile görüşecek olan Yıldırım, pazar günü de Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelecek. Erbil'de Barzani ile görüşecek olan Yıldırım PKK'nın Sincar/Şengal'daki varlığını masaya yatıracak.

Irak merkezi hükümetiyle Türkiye'nin başta Başika kampı olmak üzere Musul ve Telafer'e dönük operasyonlarla ilgili görüş ayrılıkları bulunuyorDU. Bu ziyaretlerle de ilişkilere yeni bir sayfa açılması planlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

ırak Başbakan binali yıldırım