Sağlık Bakanlığı'ndan doktorlara: İşten atarım!

Sağlık Bakanlığı aile hekimlerinin cumartesi günleri yaptığı grevler nedeniyle uyguladığı ceza puanlarını artırdı. Bu durum aile hekimleri açısından ciddi bir risk oluşturdu. Cezası 100 puan olan hekimlerin sözleşmelerinin iptali gündeme gelebilir. Türk Tabipler Birliği Merkez Komite Üyesi Doktor Filiz İncekara, uygulamanın sağlık ocaklarının boşalmasına neden olacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı aile hekimlerinin iş güvencesini tehlikeye atan tartışmalı bir karar verdi. Bundan sonra Cumartesi günleri grevlere katılan aile hekimleri her eylem için 20 ceza puan alacak.

Artırılan ceza puanı nedeniyle haklarını arayan sağlık emekçileri zor duruma düştü. 100 ceza puanı alanların sözleşmesi feshedilecek.

Türk Tabipler Birliği Merkez Komite Üyesi Dr. Filiz İncekara, bakanlığın kararına tepki gösterdi, Uygulamanın devamı durumunda sağlık ocaklarında boşluklar olacağını belirtti.

İncekara daha önce yapılan grevlerden sonra Bakanlığın hiçbir iyileştirmeye gitmediği gibi hekimlere ceza vermekte ısrar ettiğini vurguladı.

Türk Tabipler Birliği Sağlık Bakanlığı'nın cezai uygulamalarının hekimleri yıldıramayacağı görüşünde.

HABER-KAMERA: MEHMET ALİ GÜLSEVEN

ulusalkanal.com.tr