28 Şubat davasında karar açıklandı! Vatan Partisi'nden ilk açıklama

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı davada bugün karar verildi. 68 sanık beraat etti, 21 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet verildi. İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın da arasında bulunduğu 21 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ulusal Kanal canlı yayınında kararları değerlendiren Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, "28 Şubat davası baştan ayağa bir FETÖ kumpasıydı. 28 Şubat süreci FETÖ'yü ve ABD'yi hedef alan Milli Güvenlik Kuruluydu. 28 Şubat'ın tek mağduru, FETÖ'dür. ​FETÖ'nün başlattığı davanın mevcut hükümet tarafından sonuçlandırıldığını görüyoruz. Bu dava kararları FETÖ'yü sevindiriyor. Bu kararların bozulacağını inanıyoruz." diye konuştu

28 Şubat davasında karar açıklandı. Mahkeme heyeti; Erol Özkasnak ve Egin Alan dahil 68 sanığın beraatine hükmetti. Aralarında eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, eski Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, emekli Orgeneral Çetin Doğan ve eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün de bulunduğu 21 sanık hakkında ise müebbet hapis cezası verildi.

Kumpas uzmanı FETÖ'cülerin başlattığı, hakimi ve savcısının FETÖ'den tutuklandığı 28 Şubat davasında sanıklara ceza yağdı.

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı davada kararlar açıklandı. 2013 yılında başlayan davada karar 5 yıl sonra geldi.

Aralarında Engin Alan ve Erol Özkasnak'ın da bulunduğu 68 sanık hakkında beraat kararı verildi. Vefat ettiği için 4 kişinin adı davadan düşürüldü.

Aralarında eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, eski Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, emekli Orgeneral Çetin Doğan ve eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün de bulunduğu 21 sanık hakkında ise müebbet hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti; İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir, Çetin Doğan, Kemal Gürüz, İlhan Kılıç, Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Dizdar, Çetin Saner, Erdoğan Öznal, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılıç, Hayri Bülent Alpkaya, Hikmet Köksal, İdris Koralp, Kenan Deniz, Muhittin Erdal Şenel, Vural Avar ve Yıldırım Türkeri'nin yaşları ve sağlık durumlarını dikkate alarak haklarında yurt dışına çıkma yasağı ve imza karşılığında adli kontrol uygulanması kararını verdi. Davanın müdahil avukatları, müebbet hapis kararı verilen 21 ismin tutuklanması talebiyle itiraz dilekçesi verdi.

Karar kesinleşene kadar müebbet alan isimlere tutuklama tedbiri yerine adli kontrol tedbiri uygulanacak. Ceza alan 21 kişi her gün ikametlerine en yakın karakola giderek imza verecek.

Karar mahkeme heyeti tarafından oy birliğiyle alındı. Kararın kesinleşmesi için Yargıtay tarafından onaylanması gerekiyor.

VATAN PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Ulusal Kanal canlı yayınında kararları değerlendirdi.

Reyhan şunları söyledi:

"28 Şubat davası baştan ayağa bir FETÖ kumpasıydı. 28 Şubat süreci FETÖ'yü ve ABD'yi hedef alan Milli Güvenlik Kuruluydu.

28 Şubat'ın tek mağduru, FETÖ'dür.

FETÖ'nün başlattığı davanın mevcut hükümet tarafından sonuçlandırıldığını görüyoruz. Bu dava kararları FETÖ'yü sevindiriyor. Bu kararların bozulacağını inanıyoruz.

Afrin Harekatını yapmak, Fırat Kalkanı Harekatını yapmak 28 Şubat'ın devamıdır. Bin yıllık savaş ABD ile devam ediyor.

28 Şubat davası kararları FETÖ'yü sevindiriyor."

ulusal.com.tr

utku reyhan vatan partisi 28 şubat beraat