İran'dan Batı'ya 'uydu' sürprizi

İran'ın geçtiğimiz günlerde fırlattığı askeri uydu batı dünyasında rahatsızıklara neden oldu. ABD, Fransa ve İngiltere, başarı ile yörüngeye oturan "Nur" Askeri uydusu için İran'a tepki gösterdi. İran Mehr Haber Ajansı Dış Haberler Müdürü Mehdi Azizi, ülkesinin uzay programını Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Azizi ülkesinin uydu programının milli bilimsel ilerlemenin ötesinde bir istihbarat başarısı olduğunu söyledi.

İran'dan Batı'ya 'uydu' sürprizi

İran İslam Cumhuriyetinin savunma ve caydırıcılık kabiliyetini artıran uzay programı batı dünyasında tedirginlikle karşılandı.

ABD, Fransa ve İngiltere’den başarılı bir şekilde yörüngeye yerleşen İran’ın ilk askeri uydusu olan “Nur” için tepki açıklamaları geldi.

İran Mehr Haber Ajansı Dış Haberler Müdürü Mehdi Azizi, ülkesinin uydu programını ve olası yansımalarını Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

İran’ın uzay programını yakından takip eden deneyimli gazeteci, İran Devrim Muhafızlarının başarıya ulaştırdığı uzay programının Atlantik cephesi için sürpriz olduğuna dikkat çekti.

ABD ve Avrupalı istihbarat örgütlerinin, ülkesinin uzay programının başarısız olması için çeşitli girişimlerde bulunduğuna dikkat çeken İranlı gazeteci, programın aynı zamanda bir istihbarat başarısı olduğu görüşünde.

İran’ın başarılı uydu programı ile askeri stratejisinin artık savunma pozisyondan caydırıcılık konumuna taşıdığını vurgulayan Mehdi Azizi, İran’ın uluslararası denklemde hem askeri hem de siyasi alanda yeni bir denge kabiliyeti kazandırdığına dikkat çekti.

HABER: YAKUP ASLAN

KAMERA: MURTEZA KERİMİ

ulusal.com.tr

abd uydu iran ulusal kanal