İnfaz emri Hollanda'dan

İstnabul'da peş peşe yaşanan suiakstlerde infaz emrinin Hollanda'dan geldiği iddia edildi. Eylül ve Aralık aylarında yaşanan 3 suikastte uyuşturucu dünyasının tanınan isimleri hedef alınmıştı. İddiaya göre, suikastler Hollanda'daki mafya hesaplaşmasıyla ilgili...

İnfaz emri Hollanda'dan

İstanbul'da peşi sıra yaşanan uyuşturucu cinayetlerinde infaz emrinin Hollanda'dan verildiği öne sürüldü.

27 Aralık'ta 9 saat arayla öldürülen Ali Ekber Akgün ve Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin'in birlikte uyuşturucu ticareti yaptığı belirtildi. İddiayı ciddiye alan savcılık Eylül ayında uyuşturucu dünyasının ünlü isimlerinden Naci Şerifi Zindaşti’nin hedef alındığı saldırıyı da incelemeye aldı.

3 suikast için de "vur emri Hollanda'dan" iddiasısını araştıranTerör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcılığı'nın Cinayet ve Organize Suçlar Şubelerinde açılan soruşturmaları kendi bünyesinde birleştireceği belirtildi.

Cinayetler Hollanda'da uyuşturucu çeteleri arasında çıkan çatışmayla ilişkili. Ali Ekber Akgün ile mafya lideri Dino Soerel'in karşı karşıya geldiği öne sürüldü. İddiaya göre iki adamı sokak ortasında öldürülen Soerel; cinayetlerden sorumlu tuttuğu Akgün’ü öldürttü.

Ergenekon davasında gizli tanıklık yapan uyuşturucu tüccarı Zindaşti'nin de Amerika'ya muhbirlik yaptığı öne sürüldü. İddiaya göre Yunanistan’da ele geçirilen 2 ton eroin, Zindaşti'nin muhbirliği ile yakalandı.

Ergenekon kumpasında da rol alan Zindaşti'nin, F tipi polis-savcı-hakim ekibiyle birlikte çalıştığı biliniyor. Zindaşti üç ay önce suikaste uğramış ancak o an makam arabasına olmadığı için son anda kurtulmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Hollanda suikast uyuşturucu çeteleri