Türkiye "PYD terör örgütüdür" diyor Amerika ise bakın ne diyor

ABD'nin Türkiye'ye gelen her yetkilisi "ABD'nin PYD ile işbirliği sürecek, Türkiye açılıma dönmeli" mesajları verip ülkelerine geri dönüyor. Son isim ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk oldu. “PYD ile işbirliğimiz IŞİD’le savaş sürdüğü sürece devam edecek” diyen Gurk, Türk Ordusu'nun Irak'ın kuzeyine yaptığı operasyonların Amerika'yı kaygılandırdığını söyledi.

Türkiye "PYD terör örgütüdür" diyor Amerika ise bakın ne diyor

Türkiye ile Amerika arasındaki PKK/PYD zıtlaşması sürüyor. Türkiye "PYD terör örgütüdür" diyor Amerka ise "PYD bizim iş ortağımız"...

Aynı mesajları Türkiye'ye gelen ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk da verdi. Gurk, Hürriyet gazetesine verdiği röportajda PYD'yi öve öve bitiremedi, "PYD bizim için farklı. IŞİD'e karşı etkili oldular. PYD'ye yardım etmeye devam edeceğiz" dedi. McGurk “Amerika’nın komuta merkezinde PYD temsilcisi var mı” sorusunu “Resmî temsilci yok, ama komuta merkezinde irtibat halindeyiz” diyerek geçiştirdi. Amerikalı yönetici, PKK'nın İncirlik anlaşmasının bir parçası olmadığını da söyledi.

Ankara ile Washington "güvenli bölge" konusunda da anlaşamıyor. Güvenli bölge konusunda anlaşamadıkları belirten ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk, Washington’un bu konuyu desteklemediğini yineledi.

Ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın Kuzeyi'nde PKK kampları yönelik operasyonları... IŞİD’e karşı koalisyonun siyasi temsilcisi McGurk Türkiye’nin PKK kamplarına yaptığı operasyonlardan da rahatsız. İlk operasyonun Amerika’nın endişe duyduğunu söyleyen, “Her şey çok hızlı ilerledi, bizim tarafımızda en baştan beri endişe vardı” ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr