Darbe girişimiyle ilgili MİT'ten bu soruların yanıtları isteniyor

FETÖ'cü Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, kalkışmaya ilişkin araştırmasını genişletiyor. Komisyon, MİT'ten darbeyi ne zaman öğrendiği ve kimlere haber verdiğini belgeleriyle istedi. Milli Savunma Bakanlığı ve Başbakanlıktan da son 15 yılda yapılan Yüksek Askerî Şûra toplantılarının özet tutanakları talep edildi.

Darbe girişimiyle ilgili MİT'ten bu soruların yanıtları isteniyor

Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini araştıran Meclis Araştırma Komisyonu, devlet kurumlarını soru yağmuruna tuttu.

Komisyon MİT’ten darbe girişimine ilişkin rapor istedi.

MİT'TEN YANITI İSTENEN BAŞLIKLAR

1- MİT darbe girişimini ne zaman öğrendi, kimlere haber verildi?

2- FETÖ’nün darbe girişimi öncesi kurumunuzdaki yapılanma faaliyetlerini ortaya çıkarmak maksadıyla herhangi bir araştırma yapıldı mı? Yapıldıysa, bu çalışma sonucu alınmış tedbirler ve düzenlenmiş rapor örneklerinin komisyonumuza gönderilmesi istenmektedir.

Araştırma kapsamında Milli Savunma Bakanlığı'ndan da, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarında tutuklanan, açığa alınan ve ihraç edilen personelin sayısı istendi.

MSB'DEN YANITI İSTENEN BAŞLIKLAR

1- TSK'da kronolojik olarak darbe girişiminin gelişimi ne şekilde olmuştur?

2- Darbe girişimi gecesi TSK'da öne çıkan olaylar nelerdir?

3- Darbe girişiminin bastırılmasında silahlı kuvvetlerin rolü ve aldığı tedbirler konusunda bilgilerin verilmesi.

4- FETÖ'nün darbe girişimi, TSK’nın yapı ve faaliyetlerini hangi yönde etkilemiştir?

MSB ve Başbakanlıktan, 15 yıldan bu yana yapılan Yüksek Askerî Şûra toplantılarının özet tutanaklarını da isteyen komisyon Genelkurmay, MİT, Özel Kuvvetler, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan ise MOBESE kayıtlarını talep edecek.

Bir istek de komisyonda dinlenecek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Danışmanı Aleksander Dugin’den geldi. Dugin, Türkiye'ye geleceği tarih ve saatin güvenlik gerekçesiyle son gün açıklanmasını talep etti.

ulusalkanal.com.tr

darbe girişimi MİT