28 Şubat davasında ara karar açıklandı

Karara göre dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener ve Adalet Bakanı Şevket Kazan "mağdur" olarak dinlenecek. Mahkeme, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ile eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin ve eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden'i de "tanıklık için duruşmaya davet etti.

28 Şubat davasında ara karar açıklandı

103 kişinin, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandığı 28 Şubat davasının ara kararı açıklandı.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın 71. duruşmasında dönemin siyasetçileri ve hukukçularından bazılarının dinlemesini istedi. Refah-Yol hükümetinin İçişleri Bakanı Meral Akşener ve Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın "mağdur" olarak dinlenmesi için davetiye gönderdi. Eski Başbakan Mesut Yılmaz, eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin ve eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden'in de "tanık" olarak dinlenmesine karar verildi.

Mahkeme ara kararında sanıklar, Çevik Bir, Erol Özkasnak ve Fevzi Türkeri'nin de arasında bulunduğu 25 kişi hakkındaki yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.

Mahkeme, ayrıca 13 Mart 1997'de yapılan Bakanlar Kurulu Toplantı tutanağı ve 14 Mart 1997 tarihli Başbakanlık Genelgesi'nin Başbakanlık'tan istenmesini talep etti.

ulusalkanal.com.tr