AKP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na 'parayı verip gönderelim' cevabı

AKP MYK sonrası, parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu

AKP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na 'parayı verip gönderelim' cevabı

AKP sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Çelik, Kılıçdaroğlu'nun mülteci kriziyle ilgili yaptığı açıklamaya cevap verdi.

İşte açıklamasından satır başları:

Daha masaya oturmadan kalkmak şu demek oluyor benim millete sunacak bir argümanım yok. Masadan kaçmak, siyasetsiz siyasettir. Yeni Anayasa konusu siyasal gündemin birinci maddesidir. Yeni anayasa için çalışmalarımızı sürdürüceğiz.

Avrupa mülteci krizine olumlu yaklaşmaya başladı.Türkiye'nin yükü paylaşılmalıdır.Bugün Kılıçdaroğlu sığınmacılar ilgili bir söylemde bulunuyor ve diyor ki Avrupa alsın bunları biz onlara verelim 6 milyar euroyu.Biz bunu insani bulmuyoruz. Bu gibi açıklamaları bir muhalefetin liderine yakıştırmıyoruz ve şaşışarak dinliyoruz bunları.Bu gibi yaklaşımları hiç tasvip etmediğimiz gibi ırkçı buluyoruz bu tür ifadeleri.İnsanlık onuruna yakışmaya faşist ifadeleri ciddiyetle karşılamıyoruz.Türkiye, tarihsel misyonunu yerine getiriyor.

Terörle mücadele operasyonları bir zorunluluk sebebiyle ortaya çıkmıştır. Demokrasimizi koruyan bir tedbirdir. Güvenlik güçlerimizin hassasiyeti de ortadır.

**Dokunulmazlıkların kaldırılması

Bugün basında tutuksuz yargılanmayla ilgili haberleri okuduk. Bununla ilgili zamanında yapılan bir çalışma var. Dokunulmazlık demokratik siyasetin saldırıya uğramaması içib verilmiştir. Birileri terörün, katillerin himaye edilmesi için kullanıyorsa kuşkusuz onlar parlamentoya leke sürmektedirler. Bunların karşısında sessiz kalamayız. Bu ne şekilde olur, parlamento buna nasıl karar verir bilemiyoruz. Hiçbir hukuk devleti bu yapılanlara sessiz kalamaz.

Teröre destek vermek dokunulmazlığın istismarıdır.

**Türkiye AB ilişkileri

18 Mart'taki zşrvede durum netleşecek.

ulusalkanal.com.tr

AKP kemal kılıçdaroğlu