Bolivarcı devrimi hedef alan açıklama

Venezuela'da Batı destekli sokak eylemleri sürüyor. Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Venezüela'daki Bolivarcı devrimin başarısız olduğunu söyledi. Venezüela Devlet Başkanı Maduro ise Santos'a yanıt verdi, Kolombiya'nın terör örgütü FARC ile vardığı barış anlaşmasının sırlarını açıklayabileceğini belirtti.

Bolivarcı devrimi hedef alan açıklama

Venezüela'da Batı destekli sokak eylemleri sürerken Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'tan Bolivarcı devrimi hedef alan bir açıklama geldi. Santos, Venezüela'daki Bolivarcı devrimin başarısız olduğunu söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise Santos'u (Huğan Manuel Santos) terör örgütü FARC'la yaptığı barış görüşmelerinin sırlarını açıklamakla tehdit etti.

Batı destekli hükümet karşıtı protestolarla karşı karşıya olan Maduro Kolombiya'nın FARC'la vardığı barış anlaşmasını kendisi ve eski Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez sayesinde imzaladığını söyledi. Kolombiyalı yetkilileri barış görüşmelerini ciddiye almamakla suçlayan Maduro, "Barış sürecinin kayıtlarını, sırlarını ve 10 yıldır sakladığım bütün hakikatleri açıklayacağım" dedi.

Venezuela'da, iki hafta önce başlayan hükümet karşıtı protestolarda, 6 kişi hayatını kaybetmiş, 17 kişi de yaralanmıştı.

Amerika ile yakın ilişkileri bilinen Kolombiya'nın Venezuela'da yaşanan hükümet karşıtı protestolara da destek verdiği düşünülüyor.

ulusalkanal.com.tr