CHP, MHP ve Vatan Partisi terör saldırılarını değerlendirdi

Türkiye’de ard arda yaşanan terör saldırılarıyla ilgili muhalefet partilerinden değerlendirmeler geldi. Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, saldırının arka planında Amerika’nın Türkiye’de kurmak istediği halkı ezen iktidar senaryosunun bulunduğunu belirtti. CHP ve MHP milletvekilleri de yaşanan saldırıyı “istihbaratın çöküşü” olarak yorumladı.

CHP, MHP ve Vatan Partisi terör saldırılarını değerlendirdi

Önce Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın İstanbul Adliyesi’nde öldürülmesi ardından da İstanbul Emniyeti’ne yönelik terör saldırısı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bazı istihbarat birimlerinin oyunları olarak açıklamaya çalıştığı saldırılar muhalefet partilerinin de gündemindeydi.

Saldırıya ilişkin Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek çarpıcı tespitler geldi. Perinçek, Türkiye’nin Amerika tarafından istikrarsızlaştarma operasyonuna maruz kaldığını belirtti.

Perinçek, Türkiye’nin yaşadığı krizi daha önce haber verdiklerini hatırlattı. İçine girilen krizden çıkışın ancak halka dayanan güçlü bir devletle mümkün olduğunu vurguladı.

Meclis’teki muhalefet partileri ise yaşananları istihbarat zaafiyeti üzerinden değerlendirdi. CHP ve MHP Grupbaşkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Oktay Vural saldırının engellenememesi kabul edilmez buldu.

ulusalkanal.com.tr