Sürücüler dikkat! Bakan Soylu duyurdu: 21 Eylül'den itibaren başlanacak

Yeni nesil sürücü belgesi çipli kimliğe yükleniyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uygulamanın 21 Eylül 2020 tarihinden itibaren başlayacağını açıkladı. Vatandaşlar, nufüs müdürlüklerinden randevu alarak yükleme işlemini ücretsiz olarak yaptırabilecek.

Sürücüler dikkat! Bakan Soylu duyurdu: 21 Eylül'den itibaren başlanacak

Ceketinin cebinden kartlığını çıkardı. Yeni uygulamanın nedenini göstererek anlattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni tip sürücü belgelerinin yeni nesil kimlik kartlarına yüklenmeye başlanacağını açıkladı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde program düzenlendi. Bakan Soylu, "Hayat Kimliğinle Kolay" projesi kapsamında yapılacak bu yeni uygulamayı anlattı. Vatandaşların işlemi ücretsiz olarak yaptırabileceğini söyledi.

İçişleri Bakanı , yeni sistemden sürücü belgesi basımının aynen devam edeceğini söyledi. Yükleme işleminin yeni nesil sürücü belgesi basılınca yapılacağını belirtti.

Bu işlemle yurt içinde ehliyet taşıma zorunluluğu ortadan kalkacak. Ancak yurt dışında kimlik kartını okuyacak bir sistem olmadığından ehliyetin taşınması gerekiyor.

Sistemin test edilmesi amacıyla ülke genelinde 3 bin 500 personelin kimlik kartına yeni nesil sürücü belgesi yüklendi. Soylu, şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşılmadığını, her türlü teknik önlemin alındığını bildirdi. Konuşmanın ardından da Bakan Soylu'nun yeni nesil sürücü belgesi bilgileri yeni kimlik kartına işlendi.

ulusal.com.tr

ehliyet Kimlik Kartları Sürücü belgeleri