İçişleri Bakanlığı: 18 ildeki 39 yerleşim yerinde karantina uygulanıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle karantinaya alınan yerleşim yerlerinin sayısı hızla artıyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 18 ilde toplam 39 yerleşim yeri karantinaya alındı.

İçişleri Bakanlığı: 18 ildeki 39 yerleşim yerinde karantina uygulanıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle 18 ilde toplam 39 yerleşim yerinde karantina uygulaması başlatıldı. İçişleri Bakanlığı, 18 ildeki bir belde, 6 mahalle, 28 köy ve 4 mezra olmak üzere 39 yerleşim yerinde karantina uygulandığını duyurdu. Yozgat'ta Derbent köyü karantinaya alındı. Köye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Maltepe köyü karantinaya alındı. Köy 14 gün boyunca karantina altında tutulacak.

Sivas'ta 5 köy yeni tip koronavirüse karşı karantinaya alındı. Akıncılar ilçesi Şenbağlar, Koyulhisar ilçesi Boyalı ve Dilekli, Suşehri ilçesi Boyalıca ve Gökçekaş köylerine giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Giresun'un Çamoluk ilçesine bağlı Karadikmen köyü de karantinaya alındı.

Malatya'da iki mahalle koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Darende ilçesi Ilıca Mahallesi ve Arapgir ilçesi Eğnir Mahallesi'nde karantina uygulaması başlatıldı.

Van'ın Başkale ilçesinde Ilıcak Mahallesi ve Belliyurt mezrası karantinaya alındı. Daha önce de Çaldıran ilçesinde Han, Başkale ilçesinde Esenyamaç mahalleleri ile Çatak ilçesinde Alacayer Mahallesi'ne bağlı Çemik ve Tellikaya mezraları karantinaya alınmıştı.

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Yeşildere köyünde pozitif vaka görülmesi nedeniyle köyde karantina uygulaması başlatıldı.

Çankırı'da Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Tunceli'nin Mazgirt ilcesine bağlı Geçitveren köyü, bir vatandaşın Kovid-19 testi pozitif çıktığı için karantinaya alındığı bildirildi.

Bartın'da merkez ilçeye bağlı Hasankadı beldesinde karantina uygulaması başladı.

Kars'ta, 3 köy ve 1 mahalle karantinaya alındı. Karantinaya alınan Susuz ilçesine bağlı Erdağı köyünde jandarma ekipleri önlem aldı.

Öte yandan Bursa'da Tarihi Kapalı Çarşı 6 Nisan'a kadar kapalı kalacak. AVM'lerin ardından 4 bin mağazası bulunan Tarihi Kapalı Çarşı'nın 30 Mart 2020 tarihine kadar kapalı olacağı açıklanmıştı. Vakaların artması ve yeni tedbirlerin alınması üzerine çarşı yönetimi, sürenin 6 Nisan'a kadar uzatıldığını duyurdu.

ulusal.com.tr

içişleri bakanlığı karantina