Gladyo'nun polisi tespit edildi

Kozmik Oda kumpasını başlatan Bülent Arınç’a yönelik olmayan suikast ihbarı tutanağa yazan Komiser Yardımcısı Murat Yılmazer’in, bir başka kumpasta daha parmağı çıktı. Komiser Yardımcısı Yılmazer, aynı zamanda İşçi Partisi Genel Merkezi’nde yapılan aramalara katılan polislerden biri. Aynı polisin arama tutanaklarında da imzası var.

Gladyo'nun polisi tespit edildi

Kozmik Oda kumpasının paramak izi, İşçi Partisi Genel Merkezi'nde yapılan şaibeli aramadan çıktı. Her iki kumpasta da rol alan bir polis tespit edildi.

Savcı Tekin Küçük'ün takipsizlik kararı verdiği, Bülent Arınç'a suikast soruşturmasının, Emniyet'e yapılan sahte ihbarla başlatıldığı ortaya çıkmıştı. Gözler o ihbarı kaydeden polise çevrildi.

İhbarı yapan kişinin “19.12.2009 tarihinde saat 14:50 sıralarında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nü aradığı" iddia ediliyordu. Ancak savcılığın yaptığı çalışmada, o telefonun iddia edilen saatte hiç aranmadığı belirlendi.

Takipsizlik kararında, "olay günü Komiser yardımcısı Murat Yılmazer'in nöbetçi amir olduğu" ifade edildi. Kararda, olay tarihi ve saatinde herhangi bir telefon ihbarı gelmediği halde, Yılmazer'in sanki ihbar gelmiş gibi gerçeğe aykırı tutanak düzenlendiği" vurgulandı.

Yılmazer, Ergenekon operasyonlarında aktif rol üstlendi. Yılmazer'in İşçi Partisi Genel Merkezi’nde yapılan şaibeli aramaya da katıldığı tespit edildi. Hazırlanan arama tutanaklarında da Yılmazer'in sicil numarası bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr