Hakkari'de 150 yıllık taş değirmen

Hakkari'nin Narlı köyünde yaşayan yurttaşlar geçimini tandır ekmeği ve tahin üreterek sağlıyor. Vatandaşlar bu üretimi, teknolojiye değil, eski yöntemlere borçlu. 150 yıllık taş değirmen sayesinde yurttaşlar adeta teknolojiye meydan okuyor.

Hakkari'de 150 yıllık taş değirmen

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Narlı köyünde yurttaşlar geçimini buğday ve susam üretiminden sağlıyor.

İlkbaharda toprakla buluşan buğday ve susam, sonbaharda biçiliyor. Teknolojiye meydan okuyan tarihi taş değirmende öğütülüyor. Buğday'dan un, susamdan doğal tahin üretiliyor.

150 yıllık geçmişiyle değirmen, 3. kuşak neslin de karnını doyuruyor. Narlı köylüleri ekmeğini bu değirmenden çıkartıyor.

Öğütülen unlar, köyün kadınları tarafından önce hamura dönüştürülüyor. Ardından tandırlarda pişiriliyor. Tandır ekmeğinin kokusu komşu köyleri de sarıyor...

ulusalkanal.com.tr